Hilversum,
17
september
2018
|
13:16
Europe/Amsterdam

Spectaculaire challenges in nieuw seizoen Lang Leve de Muziek Show

Lang Leve de Muziek Show is terug… en hoe! Niet eerder hebben de klassen in deze muzikale scholenstrijd van AVROTROS zulke grote uitdagingen moeten trotseren om zich bij de Grootste Schoolband van Nederland te mogen voegen. De kinderen beklimmen met stalen zenuwen een metershoge gitaar om een puzzel op te lossen. De leerkrachten overwinnen alle schaamte wanneer zij onder een douche luidkeels popnummers zingen die de kinderen moeten raden. En bekende YouTubers als Marije Zuurveld, Quinsding en Furtjuh moeten ‘hun school’ aan de overwinning helpen wanneer zij in de knotsgekke draaiende stoel plaatsnemen. Lang Leve de Muziek Show wordt wederom gepresenteerd door Buddy Vedder, die elke week wordt bijgestaan door bekende juryleden als Gerard Joling, Yes-R en Kaj van der Voort. Samen zingen zij het spectaculaire openingsnummer, waarmee zij het thema van die uitzending introduceren.

Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. De weg naar de overwinning is pittig, maar de hoofdprijs is niet mis. De winnende klassen vormen namelijk de Grootste Schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Waar ook Koningin Máxima, als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, komt kijken. Ook dit jaar ontvangt Koningin Máxima voor Lang Leve de Muziek Show kinderen op Villa Eikenhorst. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen praat zij met de kinderen over hun muzikale passie en stellen zij samen een vraag aan het publiek in de studio. 

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. In Lang Leve de Muziek Show vormt muziek de rode draad. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van de bekende YouTubers.

AVROTROS wil de muziekbeleving onder kinderen stimuleren en hen aanzetten tot het maken van muziek. Dit doet de omroep onder andere met programma’s als het Junior Songfestival, het Kinderprinsengrachtconcert en Lang Leve de Muziek Show.

Programmagegevens:

Lang Leve de Muziek Show, vanaf zaterdag 29 september om 17.15 uur bij AVROTROS op NPO Zapp