Hilversum,
05
oktober
2015
|
10:11
Europe/Amsterdam

Shalisa vertegenwoordigt Nederland bij Junior Eurovisie Songfestival

De 15-jarige Shalisa uit Wognum is met het liedje Million Lights de grote winnaar van het Junior Songfestival 2015. Dit is besloten door de vakjury, bestaande uit Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo, samen met de kinderjury en de kijkers thuis. Met haar zelfgeschreven lied heeft Shalisa zaterdagavond de grote finale gewonnen. Op zaterdag 21 november vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Sofia, Bulgarije. Dit is live te zien om 19.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Shalisa was blij verrast met haar overwinning: "Dit is echt te gek, ik ga keihard mijn best doen in Bulgarije. Ik kan niet wachten!"

Puntenverdeling finalisten:
1) Shalisa, Wognum, 15 jaar, liedje: Million Lights, punten: 36
2) 4LIFE (Luna uit Baarn, India uit Hoofddorp, Flore uit Almere, Esmée uit Oost-Zaan), allen 12 jaar, liedje: You will know my name, punten: 28
3) Nohr, Boxtel, 12 jaar, liedje: ik ben mezelf, punten: 27
4) Guusje, Noordwijkerhout, 13 jaar, liedje: Talk about Love, punten: 24
5) Myrthe, Oirschot, 13 jaar, liedje: Kinderen van de zon, punten: 23

Jurering
De stem van Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo telde voor 1/3e. Daarnaast telde ook de stem van de kinderjury voor 1/3e. De kinderjury bestaat uit kinderen tussen de 10 en 15 jaar, onder leiding van Julia - de winnares van vorige jaar. Ook de kijkers thuis konden hun stem uitbrengen. De opbrengst van deze stemmen komt ten goede aan SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen
Presentator Jan Smit is al jarenlang ambassadeur van dit goede doel en is onlangs afgereisd naar SOS projecten in Ivoorkust met Julia, de winnares van vorig jaar. SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Programmagegevens:

Televisie
Junior Eurovisie Songfestival
Zaterdag 21 november
NPO Zapp - 19.00 uur