26
november
2023
|
18:37
Europe/Amsterdam

Sep & Jasmijn eindigen op zevende plek tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Nice

Op het grootste muziekpodium van Europa hebben Sep & Jasmijn alles gegeven om zo hoog mogelijk te eindigen in de finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Met hun nummer ‘Holding on you’ hebben ze een heel sterk optreden gegeven, wat ze uiteindelijk een mooie zevende plek bracht. Het is Zoé Clauzure uit Frankrijk die met het nummer 'Cœur' de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival is geworden. Het is de derde keer op rij dat Frankrijk de finale wint.

De live-finale van het Junior Eurovisie Songfestival vond dit jaar plaats in Nice. Sep & Jasmijn mochten de show eindigen door ‘Holding on you’ als laatste aan heel Europa te laten horen. Het nummer dat gaat over de vraag of ze alleen vrienden zijn of dat het meer is dan dat opent heel rustig, maar verandert uiteindelijk in een knallend dance nummer. Samen met hun dansers zorgden ze ervoor dat de energie en het plezier van het podium afspatte. Uiteindelijk werd hun optreden beloond met 70 punten bij de online stemming. De Europese vakjury’s gaven maar liefst 52 punten. 

Het duo heeft enorm genoten van hun optreden en kijkt er heel tevreden op terug. Jasmijn: “Het was zo bijzonder om op dit grote podium te mogen optreden voor zoveel mensen. Ik ben ook heel blij met ons optreden. Dit is echt de mooiste ervaring van mijn leven!” Sep vult haar aan: “Ik heb ook echt heel erg genoten van dit hele avontuur! Ondanks dat we niet hebben gewonnen, wil ik iedereen heel erg bedanken voor het stemmen op ons. Wij gaan nog heel lang nagenieten van alles!”

In totaal hebben 16 landen deelgenomen aan de finale. Estland maakte dit jaar zijn debuut in de competitie, terwijl Duitsland terugkeerde na een jaar afwezigheid.Nederland is het enige land dat aan alle edities van het Junior Eurovisie Songfestival heeft meegedaan.

De komende weken zijn Sep & Jasmijn nog te volgen op het Junior Songfestival YouTube-kanaal en in het voorjaar komt hun nieuwe single uit.