Hilversum,
13
juli
2015
|
11:15
Europe/Amsterdam

Rob Stenders tekent contract bij AVROTROS

Radio-dj Rob Stenders heeft een contract getekend bij AVROTROS. Stenders maakt hiermee de overstap van 3FM naar NPO Radio 2. Vanaf 1 september is hij te horen met twee programma’s: One Night Stenders, iedere vrijdagavond tussen 23.00 en 02.00 uur, en Rob Standards op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Rob Stenders: "Met het radiostation KX Radio zit ik al jaren bij AVROTROS en dat bevalt uitstekend. Voor mij een logische stap om juist bij AVROTROS ook mijn Radio 2-programma's onder te brengen."

Daniel Dekker, eindredacteur radio AVROTROS: “Ik ben heel blij dat Rob z’n roemruchte carrière nu vervolgt bij AVROTROS. Hij is absoluut een toegevoegde waarde en een reden om de radio aan te zetten."

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “Rob Stenders is een van de iconen van de Nederlandse radio en hoort thuis op NPO Radio 2. Rob slaagt er altijd in te verrassen met zijn verhalen en muziekkeuze. Ik zie uit naar meer Rob Stenders op NPO Radio 2 en feliciteer AVROTROS met deze geweldige dj!”

Rob Stenders
Rob Stenders wordt geboren op 18 april in 1965 Tilburg. Na eerst op enkele piratenzenders in Nederland en België te hebben gedraaid, begint hij in 1985 aan zijn landelijke radiocarrière. Van de VARA (Radio 3) via Veronica (waar hij onder andere het legendarische radio programma ‘Stenders & Van Inkel’ presenteerde met Jeroen van Inkel) naar Kink FM, het alternatieve popzender dat Stenders in 1995 met Jan Hoogesteijn opricht. Daarna is Rob onder meer te horen bij Yorin FM, de VARA (op 3FM) en Powned. Rob Stenders is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio! In 2005 richt Rob het webradiostation KX Radio op. Wekelijks is Rob te horen op het freeformat radiostation dat uitzendt vanuit VondelCS in Amsterdam.

Programmagegevens:

Radio
One Night Stenders iedere vrijdagavond tussen 23.00 en 02.00 uur
Rob Standards op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur
NPO Radio 2