Hilversum,
25
augustus
2015
|
11:23
Europe/Amsterdam

Rijksrecherche toont beelden getuige aanhouding Mitch Henriquez in Opsporing Verzocht

Morgenavond in Opsporing Verzocht doet de Rijksrecherche onderzoek naar de toedracht van de dood van Mitch Henriquez, die 27 juni door agenten in het Zuiderpark met geweld werd gearresteerd. Op verschillende beelden die zijn gemaakt door omstanders is een belangrijke getuige te zien, die de Rijksrecherche graag zou willen spreken. In Opsporing Verzocht worden beelden van deze getuige getoond.

Verder een reconstructie van de aanval 31 juli op een 75-jarige vrouw in Amsterdam. Toen ze 's ochtends haar hond uitliet vlakbij het voormalige Wilhelmina Gasthuis werd ze mishandeld en verkracht door een jonge man. Daarna beroofde hij zijn slachtoffer en liet haar zwaargewond achter. Voor de oplossing in deze zeer ernstige zedenzaak is inmiddels een beloning van 8500 euro uitgeloofd. Al eerder werd een compositietekening van de dader openbaar gemaakt. Wat is er inmiddels verder over de man bekend?

Daarnaast foto's van nog niet herkende relschoppers uit de Haagse Schilderswijk en een getuigenoproep rond de liquidatie vorige week in het Brabantse Molenschot.

Programmagegevens:

Televisie
Opsporing Verzocht
dinsdag 25 augustus  
NPO 1 - 20.30 uur