18
februari
2017
|
08:47
Europe/Amsterdam

Recordseizoen voor Flikken Maastricht

Het elfde seizoen van Flikken Maastricht, dat gisteravond bloedstollend eindigde, heeft meerdere kijkcijferrecords opgeleverd. Met een gemiddeld aantal kijkers van ruim 2,3 miljoen (excl. uitgesteld kijken aflevering 10) per aflevering is dit seizoen het best bekeken seizoen ooit. Het oude record van 2,2 miljoen kijkers (seizoen 9, 2014) is daarmee ruim verbroken. Daarnaast is tot twee keer toe het kijkcijferrecord per aflevering gesneuveld. De best bekeken aflevering is die van 3 februari j.l toen er 2.453.000 mensen (incl. uitgesteld kijken) naar de hitserie keken. Een record dat precies een week oud was want op vrijdag 27 januari keken 2.432.000 mensen (incl uitgesteld kijken) en werd het oude record uit 2014 verbroken.

Gisteravond zagen bijna 1.993.000 kijkers de laatste aflevering. Daarmee is dit de best bekeken slotaflevering (excl. uitgesteld kijken) van alle seizoenen Flikken MaastrichtNiet alleen de uitzending op vrijdagavond op NPO 1 wordt goed bekeken, de fans kijken de serie ook in grote getale terug via uitgesteld kijken. Van het totaal aantal kijkers per aflevering bestaat gemiddeld 35% uit uitgesteld kijken. Flikken Maastricht staat dan ook in top 5 van meest uitgesteld bekeken titels van zowel de publieke omroep als de commerciele zenders van de afgelopen 5 jaar en 2017 tot nu toe.

Social Media:
Ook de social mediakanalen van Flikken Maastricht hebben niet eerder zo’n hoog bereik gehad. Gisteravond is de Facebookpagina van de serie live gegaan. Voor het eerst heeft een Nederlandse dramaserie een live chatbox op Facebook geopend om de fans de mogelijkheid te geven na te praten over de spannende ontknoping van dit seizoen. Hiermee zijn een uur na uitzending meer dan een miljoen mensen bereikt.