Hilversum,
26
oktober
2015
|
15:16
Europe/Amsterdam

Realityserie Bloed, zweet en aria's – de mensen van De Nationale Opera bij AVROTROS

Na het succes van de realityseries Bloed, zweet, en snaren – De mensen van het Concertgebouworkest en Bloed, zweet, en blaren – De mensen van Het Nationale Ballet zendt AVROTROS vanaf aanstaande donderdag 29 oktober een nieuwe serie uit, ditmaal over De Nationale Opera.

De Nationale Opera – gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de overkoepelende organisatie Nationale Opera & Ballet – viert in het seizoen 2015-2016 haar 50-jarig jubileum. Het zijn de mensen die bij De Nationale Opera werken die de sleutel vormen tot een al decennia durend succes. Dat zijn natuurlijk operadirecteur Pierre Audi, chef-dirigent Marc Albrecht, de topzangers uit binnen- en buitenland, maar ook bijvoorbeeld het Koor van De Nationale Opera, de gastdirigenten, de regisseurs, de artistieke staf, evenals de mensen van de techniek, de kostuumafdeling en het decoratelier. In de realityserie Bloed, zweet en aria's – De mensen van De Nationale Opera wisselen stress, hartstocht en topprestaties elkaar af, op het podium en achter de schermen, maar ook thuis. Zo geeft de serie de kijker een exclusieve blik in de wereld van De Nationale Opera.

Bloed, zweet en aria’s is tot en met 10 december elke donderdag om 20.25 uur bij AVROTROS te zien op NPO 2. De laatste uitzending, op 17 december, begint een uur later; om 21.30 uur

Programmagegevens:

Bloed, zweet en aria's
donderdag 29 oktober
NPO 2 - 21.30 uur