Hilversum,
02
maart
2016
|
10:20
Europe/Amsterdam

Radar start meldpunt digitale belastingaangifte

Via een speciaal online meldpunt kunnen consumenten vanaf vandaag laten weten wat zij vinden van de digitale belastingaangifte. Radartv.nl/aangifte is een initiatief van Radar. Het consumentenprogramma wil graag zowel problemen als positieve ervaringen in kaart brengen.

Consumenten hebben wederom van 1 maart tot 1 mei de tijd om hun belastingaangifte te doen. Volgens de homepage van de Belastingdienst kan dit op twee manieren en die zijn beide digitaal: via een speciale app of via Mijn Belastingdienst. Papieren aangifte is nog wel mogelijk, maar om daarover informatie te vinden, moet men heel goed zoeken op de website van de Belastingdienst. Deze optie wordt niet nadrukkelijk gepromoot.

Radar wil graag monitoren hoe de digitale aangifte verloopt: is de site goed bereikbaar? Werkt de app naar behoren? Kloppen je gegevens? Is het allemaal nog begrijpelijk? En hoe snel loop je erdoorheen?

Iedereen die vanaf vandaag digitale aangifte doet, is van harte uitgenodigd om zijn of haar ervaring - positief of negatief - te delen via Radars meldpunt op radartv.nl/aangifte.