Hilversum,
15
september
2015
|
16:32
Europe/Amsterdam

Premier Rutte te gast in Prinsjesdag-special EenVandaag

Minister-president Mark Rutte is morgen te gast bij de speciale Prinsjesdaguitzending van EenVandaag. De premier zal de nieuwe plannen uit de Miljoenennota toelichten. Het programma staat geheel in het teken van de derde dinsdag van september en komt deze dag live vanuit Den Haag.

Premier Rutte zal onder meer praten over de nieuwe cijfers van het kabinet, de werkloosheid en natuurlijk de vluchtelingenproblematiek. 

Daarnaast worden in de uitzending de nieuwste cijfers gepresenteerd van het EenVandaag Opiniepanel. Zoals ieder jaar wordt het vertrouwen in het kabinet gepeild. Welk rapportcijfer krijgt het kabinet? En in welke minister hebben de mensen het meeste vertrouwen? Ook politiek commentator Kees Boonman en Martin Visser van de Financiële Telegraaf komen langs om de nieuwe plannen van het kabinet te duiden. 

De presentatie ligt in handen van Pieter Jan Hagens. 

Radio EenVandaag live vanuit de Tweede Kamer

Radio EenVandaag komt morgenmiddag live vanuit de Statenpassage van de Tweede Kamer. Presentatoren Suzanne Bosman (AVROTROS) en Marcel Oosten (NOS) spreken met bewindspersonen, fractievoorzitters en andere prominenten. 

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel maakt daarnaast de uitslag bekend van een unieke flitspeiling. Hierin wordt, direct na het voorlezen van de Troonrede, de meningen van duizenden Nederlanders gepeild. Social media-duider Lammert de Bruin doet verslag van de reacties op de sociale media. 

De speciale live-uitzending van Radio EenVandaag wordt geproduceerd in samenwerking met de NOS.

Programmagegevens:

Televisie
Dinsdag 15 september
NPO 1 - 18.15 uur


Radio
Dinsdag 15 september
NPO Radio 1 - 14.00 uur