21
januari
2021
|
11:58
Europe/Amsterdam

Podcast Kalm met Klassiek lanceert speciale 100ste aflevering

De AVROTROS-podcast Kalm met Klassiek, je dagelijkse klassieke rustpunt, viert feest! Ter ere van de 100ste aflevering deze week is er een speciale, extra lange aflevering live op het podium van het Concertgebouw opgenomen. Jeroen en Sandra van Veen spelen de Canto Ostinato, een meditatief stuk bij uitstek. Voorafgaand aan het optreden, gaat Ab in gesprek met de musici. De opname van deze live-special is vanavond om 18.00 uur te zien op de Facebookpagina van AVROTROS Klassiek en vanaf dit weekend als podcast te beluisteren op alle podcastplatforms. 

In Kalm met Klassiek kiest Ab Nieuwdorp iedere werkdag een rustig en kalmerend klassiek werk uit. In sommige afleveringen geeft de NPO Radio 4-presentator daarbij tips voor een goede ademhaling, leert hij je de beginselen van meditatie aan of vertelt hij meer over mindfulness. Alles voor de dagelijkse dosis ontspanning van de luisteraar. Een steeds groter groeiende groep luisteraars - samen goed voor bijna 150.000 streams - weet zich met de podcast even uit de hectiek van alledag te onttrekken. Een heel jaar lang, tot en met augustus 2021, verschijnt er iedere werkdag een nieuwe aflevering. Meerdere keren per jaar heeft Kalm met Klassiek ook een themaweek. 

Wil je meer weten over de stukken die je hoort? Een keer per week, op de woensdagochtend, vertelt Ab Nieuwdorp in zijn programma De Klassieken op NPO Radio 4 interessante achtergrondverhalen bij één van de stukken uit de podcast. 

Samenvatting

De special van Kalm met Klassiek van AVROTROS in het Concertebouw is vanavond om 18.00 uur te zien via de AVROTROS klassiek Facebookpagina en vanaf dit weekend te beluisteren via nporadio4.nl/podcasts en alle populaire podcast-apps.

De Klassieken hoor je iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 4.