Hilversum,
06
juli
2015
|
16:47
Europe/Amsterdam

Pianist Alexandre Tharaud solist tijdens het Prinsengrachtconcert 2015

Het Prinsengrachtconcert 2015, waarvan AVROTROS op zaterdag 22 augustus de 34ste editie uitzendt op NPO 2, verwelkomt pianist Alexandre Tharaud als solist. Deze zomer kunnen duizenden toeschouwers op de kade en op het water van de Amsterdamse Prinsengracht getuige zijn van het klassieke concert, die de Franse pianist uit Parijs geeft.

Alexandre Tharaud kijkt uit naar het Prinsengrachtconcert: "Zoals voor alle Parijzenaars heeft Amsterdam diep in mij altijd een smaak van het paradijs gehad. Dus wat een plezier en wat een eer het Prinsengrachtconcert met u te komen vieren. Ik zal door mijn vrienden worden omringd voor een programma waar ik zoveel van hou, met een mengeling van klassieke muziek, flamenco en het Franse chanson. Een concert vol met verrassingen, dat, naar ik hoop, recht zal doen aan dit evenement.”

AVROTROS brengt de registratie van het Prinsengrachtconcert op 22 augustus ook direct bij de mensen thuis; vanaf 20.00 uur wordt het live uitgezonden op NPO Radio 4 en Cultura en vanaf 21.20 uur is het live te zien op NPO 2.

Programmagegevens:

Prinsengrachtconcert 2015
Zaterdag 22 augustus 
NPO 2 - 21.20 uur
NPO Radio 4 en Cultura - 20.00 uur