Hilversum,
20
mei
2015
|
10:10
Europe/Amsterdam

Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker in nieuw AVROTROS-programma Koefnoen presenteert

Onder de titel ‘Koefnoen presenteert’ brengen de makers van Koefnoen vanaf vrijdag een extra reeks van 6 afleveringen buiten de vertrouwde formule om. In zes op zichzelf staande losse comedyafleveringen, duiken zij telkens in een andere wereld. Het zijn niet de gebruikelijke sketches, maar korte verhalen van vijfentwintig minuten die niet zozeer gaan over de waan van de dag en het nieuws van de week, maar wel een link hebben met de tijdgeest. Geen bekende types of imitaties, maar een zestal zedenschetsen van het Nederland van nu.

De scripts zijn geschreven door de schrijvers van Koefnoen: Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker. Zij zijn ook de vaste spelers en worden daarin bijgestaan door vertrouwde Koefnoen-krachten als Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Dick van den Toorn en Sanne Wallis de Vries, maar ook door gastacteurs als Raymonde de Kuyper, Raymond Thiry, Achmed Akkabi, Pepijn Gunneweg, Dolf Jansen en vele anderen.

Op 22 mei: KOEFNOEN PRESENTEERT: STESSEN
Het vak van stewardess is er niet leuker op geworden, vindt Mashenka, de hoofdpersoon in deze aflevering. Prijsvechters hebben hun invloed op het beleid bij de duurdere maatschappijen. Banen staan onder druk, fusies verlopen verre van soepel. Tijdens een bezoekje aan de kapper evalueert ze haar werkkring met een flinke dosis zelfspot. Of hebben haar klachten soms meer met haar turbulente privéleven te maken?

Op 29 mei: KOEFNOEN PRESENTEERT: EEN GRAP! IN GODSNAAM!
De succesvolle komiek Steef heeft een grap gemaakt die hij misschien beter niet had kunnen maken. Voor de draaiende camera's van het interviewprogramma Een Etmaal Met komt de grappenmaker oog in oog te staan met een diep beledigde jihadist.

Op 5 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT… TOYBOY
Wanneer een commissaris van de Koning wordt betrapt met een toyboy, ontploffen de Nederlandse media die de politicus en zijn aandacht verslaafde gezin vol in het spotlicht zet. Uit de kast komen is één ding, maar wat als er in die kast nog onvermoede lijken liggen te stinken?

Op 12 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT: VROLIJK€ VROUWTJE$
Als berooid cabaretier en zelfverklaard womanizer Jan Falstaff optreedt voor steenrijke expats in Dubai, besluit hij hun verveelde vrouwen te verleiden en te chanteren. In deze Shakespeareaanse klucht zetten de dames hierop een tegenaanval in, die leidt tot een wilde climax tijdens een onvergetelijke jeepsafari.

Op 19 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT... PILATES PAS
Goochelaar Har de Lange is hard getroffen door de crisis. De poëzie van zijn ambacht wordt niet op waarde geschat, zijn dertigjarige zoon wil het huis niet uit, en zijn vrouw, jarenlang zijn charmante assistente, verlaat hem met medenemen van al zijn goochelgeheimen. Met welke truc ontsnapt een ontsnappingskunstenaar de totale ontgoocheling?

Op 26 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT… DE DBC-CODE
De herintredende verpleegkundige Yvette gaat aan het werk in het plaatselijk ziekenhuis en merkt dat er de afgelopen tijd veel veranderd is in de zorg. De specialisten zijn wel erg door geld gedreven. Als zij haar ervaringen deelt met gedupeerde dorpsgenoten hebben die een aantal verrassingen in petto.

Programmagegevens:

Televisie
Koefnoen presenteert
vrijdag 22 mei
NPO 1- 21.30 uur