Hilversum,
07
september
2018
|
16:59
Europe/Amsterdam

Passieve computergames komen tot leven in Zappsport Battle Royale

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend dat kinderen genoeg bewegen. Dit heeft onder andere te maken met de digitale wereld waar ze nu in leven. Kinderen maken veel meer gebruik van games, tablets, laptops, tv’s etc. Om kinderen achter hun devices vandaan te halen probeert Zappsport te anticiperen op wat kinderen bezig houdt. Deze keer worden de door miljoenen wereldwijd gespeelde games vertaald naar televisie met Zappsport Battle Royale.

In Battle Royale komen passieve computerspellen tot leven. 50 duo’s, waarvan twee speciale VIP duo’s die o.a. bestaan uit bekende influencers als Royalistiq, Qucee, vThorben en Paraduze, wagen zich aan dit spannende spel. Nadat Ron Boszhard en Britt Dekker het startsein hebben gegeven, start het spel voor alle kandidaten: welke keuzes maken zij om dichterbij de overwinning te komen? In welke spannende en grappige situaties komen de duo's terecht? De kandidaten moeten oppassen dat ze niet geraakt worden door verf, want dan liggen ze uit het spel. Ze moeten kiezen tussen verstoppen of in beweging blijven.

In Battle Royale wordt bewust ingespeeld op het actief deelnemen van kinderen. Elk kind krijgt een Activity Tracker en wie in een ronde de langste afstand heeft afgelegd, maakt nog kans om een ronde verder te gaan. Dit voorkomt dat een kind afwachtend achter een boom gaat zitten en dus niet tot nauwelijks actief bezig is. Zappsport probeert met Battle Royale kinderen uit de digitale wereld vandaan te halen, zodat ze meer gaan bewegen en ze te laten zien dat je met wat creativiteit bepaalde interesses ook actief kunt benaderen.

In het speelveld komen veel spelonderdelen terug die afgeleid zijn van computergames. In Battle Royale gaat het om tactiek en samenwerking, wat in combinatie gaat met een enorme dosis humor. In een zinderende finale maken de laatste duo’s samen uit wie zich tot winnaar mag kronen. Het doel van het spel is om als laatste over te blijven.

Battle Royale is op zaterdag 15 (08.55 uur) en zondag 16 (08.40 uur) september te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Programmagegevens:

Zappsport
Televisie
Elke zaterdag (08.55 uur) en zondag (08.40 uur)
NPO Zapp