12
september
2019
|
10:05
Europe/Amsterdam

OPIUM op het Nederlands Theatergala

OPIUM, het cultuurmagazine van AVROTROS op Radio 4, maakt zondag 15 september een extra uitzending op NPO Radio 4, tussen 22.30 – 00.00 uur.

Opium zendt dan live vanaf het Gala van het Nederlands Theater vanuit het Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam. Tijdens de afsluiting van het Nederlands Theaterfestival worden de belangrijkste Toneelprijzen – de Theo d’Or, de Louis d’Or, de Colombina en de Arlecchino uitgereikt. Presentator is Jan Mom.

Jan Mom bespreekt de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts. Daarnaast zijn er interviews met de winnaars en wordt Hadassah de Boer, voorzitter van de Nederlandse toneeljury, geïnterviewd! Livemuziek is er van zanger Jeangu Macrooy en het Bl!ndman strijkkwartet.

Voor de Louis d’Or zijn genomineerd: Ramsey Nasr voor zijn rol in ‘Een klein leven’ en Joris Smit voor zijn rol in ‘De wereld volgens John’.

Voor de Theo d’Or zijn genomineerd: Hannah Hoekstra voor haar rol in ‘People, Places & Things, Hanne Arendzen voor haar rol in ‘Van de koele meren des doods’, Kristien De Proost voor haar rol in ‘All Inclusive’ en Astrid van Eck voor haar rol in ‘Het temmen van de feeks’.

Naast de Louis d’Or en de Theo d’Or worden ook de Arlecchino en de Colombina uitgereikt, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rollen.Verder worden ook de Regieprijs en de Prosceniumprijs bekend gemaakt in Opium.

Opium uitzendingen zijn ook te beluisteren via nporadio4.nl/opium

Samenvatting

Opium, zondag 15 september bij AVROTROS op NPO Radio 4 van 22.30 uur - 00.00 uur.