Hilversum,
28
augustus
2015
|
14:29
Europe/Amsterdam

Opium Radio zendt live uit vanaf het Nederlands Theatergala

Opium Radio, het cultuurmagazine van AVROTROS op NPO Radio 4, maakt zondag 13 september een éénmalige overstap naar NPO Radio 1. Opium Radio zendt dan live uit tijdens het Theatergala vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam, waar de belangrijkste Toneelprijzen – de Theo d’Or, de Louis d’Or, de Colombina en de Arlecchino worden uitgereikt. Presentator is Hans Smit.

Hans Smit peilt natuurlijk de reacties van de winnaars en bespreekt de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts.

Voor de Louis d’Or zijn genomineerd: Ramsey Nasr voor zijn rol in de voorstelling ‘The Fountainhead’, Jacob Derwig voor zijn rol in ‘Angels in America’, Hajo Bruins voor zijn rol in ‘Welkom in de familie’, Guy Clemens voor zijn rol in ‘Kunsthart’ en Victor Löw voor zijn rol in ‘De verleiders: Door de bank genomen’.

Voor de Theo d’Or zijn genomineerd: Halina Reijn en Chris Nietvelt beiden voor hun rol in ‘Maria Stuart’, Marieke Heebink voor haar rol in ‘Medea’ en Maria Kraakman voor haar rol in ‘Angels in America’.

Naast de Louis d’Or en de Theo d’Or worden ook de Arlecchino en de Colombina uitgereikt, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rollen. Verder worden ook de Regieprijs en de Prosceniumprijs bekend gemaakt.

Programmagegevens:

Radio
Opium Radio
Zondag 13 september 
NPO Radio 1 - tussen 21.00 en 22.00 uur