16
april
2018
|
14:13
Europe/Amsterdam

Ook Paul van Vliet in nieuwe reeks Volle Zalen

Cabaretier Paul van Vliet, zangeres en theatermaker Wende Snijders en zanger Dave von Raven zijn de overige theaterpersoonlijkheden die Cornald Maas portretteert voor het nieuwe seizoen Volle Zalen. Daarmee is de volledige line-up van de zesdelige reeks compleet. Eerder waren de namen van Thomas Acda, Arjan Ederveen en Romana Vrede al bekend gemaakt.

Volle Zalen portretteert prominenten uit de Nederlandse podiumwereld op een belangrijk moment in hun carrière. Cornald Maas is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem portret. Maas stelt in elke aflevering een prikkelende vraag centraal en geeft zo een frisse en unieke kijk in de belevingswereld van de artiest.

Paul van Vliet
Paul van Vliet staat op 27 mei aanstaande voor de allerlaatste keer op de planken als cabaretier. Cornald Maas gaat met Van Vliet terug naar de plekken die de 82-jarige maestro hebben gevormd. De Leidse Studenten Vereniging Minerva zet bij uitzondering de deuren van hun sociëteit open voor Volle Zalen, zodat Cornald en Van Vliet een bezoek kunnen brengen aan de plek waar Paul eind jaren vijftig optrad met het Leidsch Studenten Cabaret. In het Kurhaus aan de boulevard in Scheveningen halen ze herinneringen op aan Bram van de Commune en Majoor Kees, typetjes waarmee hij doorbrak bij een groot publiek. Van Vliet blikt in Volle Zalen met trots én milde ironie terug op zijn loopbaan. Maar is hij nu echt klaar met het artiestenbestaan?

Wende Snijders
Voor zangeres en performer Wende Snijders is het een bijzonder jaar. Gister won zemet het nummer ‘Voor alles’, op tekst van Joost Zwagerman de Annie M.G. Schmidtprijs. Komende maand staat ze drie avonden in een uitverkocht Carré met haar bejubelde voorstelling ‘ Mens’ en onlangs participeerde ze met Het Nationale Ballet in een grensverleggende dansvoorstelling. Bovendien staat Wende eind juni geprogrammeerd op het popfestival Down The Rabbit Hole en doet ze dit najaar de popzalen aan. De vrouw die ‘overal bang voor was’ lijkt de twijfel voorbij. In Volle zalen een portret van de bijna 40-jarige creatieve duizendpoot. Waar staat ze op dit moment van haar carrière? En is er voor Wende méér in het leven dan muziek maken en optreden?

Dave von Raven
Zanger Dave von Raven struint met zijn band The Kik al jaren de Nederlandse podia af. Hij leidde tot drie jaar geleden het leven van een echte rock & roll artiest en haalde regelmatig met veel drank op tot in de vroege uurtjes door. Zijn lichaam gaf hem echter een niet mis-te-verstane wake-up call en sindsdienleidt Von Raven ‘het bestaan van een burgermannetje’, zoals hij het zelf formuleert. De populaire artiest verhuisde samen met vriendin Suzanne van zijn geboortestad Rotterdam naar een dorp in Zuid- Holland. Daar houdt hij kippen en verruilt hij zijn welbekende maatpak in sixties stijl een paar keer per week voor een jogging- outfit. Dave leidt Cornald op beide plekken rond en deelt bijzondere herinneringen met hem. Is er voor Von Raven een leven denkbaar zonder zijn eeuwige liefde The Kik? De gebrilde Rotterdammer, de publiekslieveling in de tv-hit Maestro, heeft een heimelijke en bijzondere ambitie, zo blijkt uit deze aflevering van Volle Zalen.

Volle Zalen trapt op 9 mei af met Thomas Acda. Daarna volgen, in volgorde van uitzending, Arjan Ederveen, Romana Vrede, Dave von Raven, Wende Snijders en Paul van Vliet.

Programmagegevens:

Volle Zalen
Televisie
Vanaf woensdag 9 mei
20.45 uur op NPO 2