Hilversum,
12
december
2017
|
10:08
Europe/Amsterdam

OnsBelang volgt lokale politici voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen

AVROTROS komt in maart met een driedelige documentaireserie op NPO 2 over de gemeenteraadsverkiezingen 2018: OnsBelang. Daarin volgen programmamakers Sander ’t Sas en Simone Timmer politici van vijf lokale partijen in heel Nederland. Thema’s als armoede, veiligheid, zorg, vertrouwen in de politiek en integratie staan centraal. AVROTROS lanceert vandaag ook een Facebook-pagina, waarop deze lokale kopstukken kunnen worden gevolgd en waar gebruikers worden uitgenodigd belangrijke politieke hangijzers in hun gemeente te delen. Daarnaast wordt er op de pagina nieuws en achtergronden over de gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd.

Simone Timmer: “Wij zoomen in op lokale partijen omdat die onder de kiezers steeds populairder worden. Naar eigen zeggen omdat ze dichter bij de mensen staan en niet afhankelijk zijn politiek Den Haag.” Sander ’t Sas: “De kandidaten volgen we tijdens hun politieke werk, maar ook daarbuiten. Dat levert heel persoonlijke portretten op.”

OnsBelang volgt Wim van der Zanden van Balans Boxtel, die naast politicus ook veehouder en mantelzorger is. Dave van der Meer van LPF Westland, die in het dagelijks leven directeur van een bloemengroothandel is. Dré Peters van LVR Roermond, tegen de achtergrond van de affaire van zijn partijgenoot Jos van Rey. Tot slot conciërge Kees Dijkstra van LEF! Emmen en Martin Stoelinga en Jolanda van Gaal van Onafhankelijk Delft.

Makers Sander ’t Sas en Simone Timmer maakten eerder voor AVROTROS de serie Uit Europa.

Programmagegevens:

OnsBelang
Televisie
Vanaf 1 maart bij AVROTROS op NPO 2