Hilversum,
31
januari
2018
|
15:01
Europe/Amsterdam

Officiële bekendmaking van het songfestivalnummer op 3 maart

Een enerverende week voor het Eurovisie Songfestival! In een internationale loting is maandag bepaald in welke halve finales de landen in mei mogen aantreden en ook staat deze week het nummer en de bekendmaking daarvan volop in de belangstelling. Kortom, naast de aanhoudende griepepidemie steekt nu ook de songfestivalkoorts de kop op.

De bekendmaking
De keuze van het nummer is gemaakt door de teams van Waylon en AVROTROS. Vandaag bevestigen we dat de officiële bekendmaking van het songfestivalnummer gepland staat op zaterdag 3 maart. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Vanaf vrijdag 23 februari is Waylon vijf dagen achter elkaar te gast bij De Wereld Draait Door. Hij zingt bij elk bezoek een nieuw lied dat behoort tot de laatste vijf songs waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt. Dit betekent dat Waylon op een van deze avonden het gekozen songfestivallied al ten gehore brengt. Maar op welke avond, dat blijft de grote vraag!

Loting
Waylon gaat Nederland vertegenwoordigen in de eerste helft van de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018. De uiteindelijke startvolgorde wordt bepaald in een later stadium, wanneer alle liedjes zijn bekendgemaakt. Bij kwalificatie gaat Waylon op zaterdag 12 mei 2018 opnieuw de strijd aan in de grote finale.

Benieuwd tegen welke landen Waylon het in de halve finale moet opnemen? Klik dan hier!