07
december
2020
|
08:41
Europe/Amsterdam

Ode aan de Guilty Pleasure in De Klassieken op NPO Radio 4

Het wordt swingen en dansen aanstaande vrijdag in de studio van De Klassieken op NPO Radio 4. Op 11 december staat het AVROTROS-programma volledig in het teken van guilty pleasures. James Last, Waldo de los Rios, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Louis van Dijk, Tom Parker en Chris Hinze maken voor een ochtend de dienst uit op NPO Radio 4. Ab Nieuwdorp brengt samen met Berdien Stenberg, voor één keer zijn co- host, een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd. Stemmen kan vanaf vandaag tot donderdag 10 december via  info@radio4.nl  of  nporadio4.nl/guiltypleasures . 

De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. Bij de vorige editie van de Guilty Genoegens lijst werden de vaste luisteraars verrast door de vele populaire bewerkingen van de muziekstukken en genoten van de nieuwe luisteraars van de originele klassieke stukken die alleen als sample van bewerking kenden. De Guilty Pleasures lijst is dan ook een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding. 

Ab Nieuwdorp: “ Ik vind het heel bijzonder dat ik tijdens het uitzending word bijgestaan ​​door Berdien Stenberg. Rondo Russo van Berdien is namelijk mijn absoluut favoriete guilty pleasure. Ik heb dit nummer op de basisschool eens vol overgave op mijn dwarsfluit uitgevoerd bij een playbackshow. Het wordt dus ook zeker voor mij een nostalgische en feestelijke uitzending. ”Bekijk  hier  hoe Ab Nieuwdorp zich voorbereidt op de Guilty Pleasures Lijst. 

Onder anderen Francis van Broekhuizen en Lucie Horsch delen hun schuldig plezier in de uitzending. 

Het feest houdt gelukkig niet op na 11 december, want tot kerst klinkt iedere dag één Guilty Pleasures Kerstplaat in De Klassieken. Ook hiervoor kunnen luisteraars suggesties aanleveren. 

Over AVROTROS
AVROTROS wil deze en andere initiatieven laten zien dat klassiek de kracht heeft om verschillende mensen in de maatschappij met elkaar te verbinden. Door te kijken naar dat wat je met elkaar gemeen hebt, kom je dichter tot elkaar. AVROTROS, de omroep voor ons. 

Samenvatting
De Klassieken is elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur te beluisteren bij AVROTROS op NPO Radio 4.