Hilversum,
02
november
2017
|
17:06
Europe/Amsterdam

Nieuwe serie Papadag over dealen met kids, onvermogen en de zandbak

Het vaderschap! Wie heeft ooit beweerd dat alleen moeders het zwaar hebben? Tegenwoordig biedt het moderne ouderschap ook vaders de nodige uitdagingen. In de nieuwe AVROTROS-serie Papadag proberen zes mannen zo goed en kwaad als ze kunnen het (aankomend) vaderschap te combineren met hun werkend bestaan. Ondanks de grote verschillen tussen de papa’s hebben ze gemeen dat ze moeten dealen met hun kids en hun eigen onvermogen. Gelukkig vinden zij steun bij elkaar en delen zij op hun papadag lief en leed bij de zandbak in het park. Papadag, met onder anderen Ruben van der Meer, Hajo Bruins en Imanuelle Grives, is vanaf woensdag 29 november, te zien bij AVROTROS op NPO 3. 

De hippe vloggende Bouzian, alias DJ Booz (Hassan Slaby) moet zijn leven van nachten doorhalen, drank en drugs radicaal omgooien als zijn vriendin hem met hun pasgeboren zoontje achterlaat. Rust, reinheid en een soort van regelmaat beheersen zijn ‘nieuwe’ leven. Tijdens een wandeling in het park komt hij in aanraking met andere papa’s die zo allemaal hun eigen beslommeringen en problemen hebben. De tweede kans vader en werkeloze bankier Louis (Hajo Bruins) die alle dagen voor zijn drie maanden oude dochter zorgt. De politiek correcte en super degelijke Martijn (Guido Pollemans) die nog net iets zorgzamer is dan zijn vrouw voor hun adoptiezoon Kofi. Ronnie (Ruben van der Meer), een oer-Hollandse elektricien, die om zijn mantelzorgende vrouw Monique (Imanuelle Grives) te ontlasten aanvankelijk met frisse tegenzin één dag in de week op zijn kinderen past. En dan is er nog Thijs (David Lucieer) die bij de zandbak komt researchen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn eventuele toekomstige rol als vader. Zijn Syrische vriend Sadiq (George Tobal) wil niets liever dan vader worden en een eigen nestje bouwen, maar Thijs aarzelt. Als hij toch overstag gaat, en hij en Sadiq op zoek gaan naar de juiste vrouw om moeder van hun ongeboren kind te worden, worden ze in de groep opgenomen.

Zo ontstaat er een club van mannen die elke donderdag afspreekt bij de zandbak in het park. Hun whatsapp-groep heet dan ook #papadag. Ondanks de grote verschillen, ontwikkelen deze vaders een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens. 

Regie: Sia Hermanides & Alieke van Saarloos Scenario: Lotte Tabbers, Anne Barnhoorn en Tamara Bos

Programmagegevens:

Televisie
Papadag
Woensdag 29 november 2017
NPO 3 - 20.25 uur