Hilversum,
27
augustus
2015
|
12:11
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Kunstuur vanaf zondag 30 augustus bij AVROTROS

In de eerste uitzending van Kunstuur aanstaande zondag om 17.30 uur laat presentator Lucas De Man zich door kunstenaar Gijs Assmann rondleiden in zijn humoristische en veelzijdige tentoonstelling over de liefde.

Assmann werd door De Volkskrant een van de geheime pareltjes van de Nederlandse kunst genoemd en stuurde zijn vriendin jarenlang iedere dag een liefdesbrief in de vorm van een collage. Naast zijn verrassende beelden van hout, gips, glas en keramiek zijn al deze 800 (!) collages in de tentoonstelling te zien. Assmann stelt zich daarbij de vraag of kunst troost kan bieden. En ja, dat doet het. Naast het werk van Assmann laat Kunstuur een portret zien van fotograaf en videomaker Paulien Oltheten die het alledaagse gedrag van mensen op straat op geestige wijze vastlegt en uitvergroot.

Verder zien we komend seizoen in Kunstuur onder meer een special over talent Levi van Veluw die met zijn indrukwekkende installatie van maar liefst 350 m2 een eigen universum schept, een fotografiespecial met o.a. de nieuwe 'fotograaf des vaderlands' Ahmet Polat, een tweeluik over nieuwe kunstaankopen voor de collectie Nederland en een special over lichtkunst tijdens het Amsterdam Light Festival. Daarnaast een bijzondere aflevering over de schijnbaar oppervlakkige tekeningen van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Uiteraard dit alles in aanwezigheid van gastheer Lucas De Man.

Kunstuur - Nieuw uitzendtijdstip
Kunstuur is zondag 30 augustus om 17.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.
Vanaf zondag 6 september is het wekelijks om 17.40 uur te zien.

Programmagegevens:

Kunstuur
Zondag 30 augustus
NPO 2 - 17.30 UUR