Hilversum,
19
november
2015
|
11:07
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Draadstaal vanaf 22 november bij AVROTROS

Vanaf zondagavond zendt AVROTROS een nieuwe reeks uit van het satirische programma Draadstaal met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Dit seizoen bestaat uit vier afleveringen en een kerstspecial die AVROTROS op 20 december uitzendt op NPO 3.

Na het succes van Draadstaal eerder dit jaar, kan men vanaf zondag weer genieten van de bekende types die niet kunnen wachten totdat het programma weer op tv te zien is. Zo zegt Fred vanuit zijn woonkamer: “Kijk, mensen zoals ik en Ria…of ik dan vooral; ik durf man en baard te noemen. En daar ga ik meteen aanstormende zondag mee beginnen!” 

En ‘allochtoon’ Sayid vindt het leuk dat hij door Draadstaal bekend is geworden in Nederland. Sayid: “Is mooi, weer op die televisie. Is leuk, mensen op straat mij herkennen; Hey Sayid, ga terug naar je eigen land. Is leuk. Is niet leuk natuurlijk, maar toch...”

Ook Ruben, de ‘spontane jongen’ uit het noorden van het land, is op zoek naar hèt satirische programma van NPO 3: “Hai, ik ben Ruben, en ik ben…ik zoek…ik heb ’t gevoel dat ik iets zoek. Misschien wel op NPO 3. Misschien wel jou. Dus kijk dat je zorgt. Kijkt. Zorg dat je... Kak.” 

Tot slot is boer Bert ook toe aan een nieuw seizoen Draadstaal: “Het is tijd voor nuchtere televisie. Da geroeptoeter. Hier op ’t platteland zijn we, zoals we hier zeggen; lekker down. To urs, bedoel ik.”

Programmagegevens:

Draadstaal
zondagavond 22 november
NPO 3 - 21.20 uur