12
september
2019
|
15:16
Europe/Amsterdam

Niemand in de Stad te zien bij AVROTROS op NPO 3 tijdens openingsavond Nederlands Film Festival

Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Niemand in de Stad gaat over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel. Niemand in de Stad is een coming-of-age verhaal van vriendschap, van verlangens, en van volwassen worden. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid heb je de ruimte om jezelf te heruitvinden, maar juist in die overvloed aan mogelijke identiteiten is het lastig zoeken naar wie je wilt zijn.

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters. De regie ligt in handen van Michiel van Erop, het scenerio is geschreven door Philip Huff met bijdragen van Marnie Blok. Niemand in de Stad is een productie van De Familie Film & TV in samenwerking met Phanta Film, Eyeworks Film & TV, AVROTROS en September Film.

9 Gouden Kalf nominaties
Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft op dinsdag 10 september de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats van de grootste Nederlandse filmprijzen tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht. Niemand in de Stad is genomineerd voor: Beste Sound Design, Beste Muziek, Beste Camera, Beste Montage, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Film.

Samenvatting

Niemand in de stad is op vrijdag 27 september – op de openingsavond van het Nederlands Filmfestival- te zien bij AVROTROS op NPO 3 om 20.25 uu