09
december
2016
|
15:06
Europe/Amsterdam

Naomi van As en Jochem Uytdehaage trainen het Zappsport Schaatsteam

Sporten is voor ieder kind belangrijk"
Jochem Uytdehaage

Top-hockeyster en Zappsport-presentatrice Naomi van As gaat samen met voormalig top-schaatser Jochem Uytdehaage het Zappsport-schaatsteam trainen. Het team bestaat uit vijf kinderen met weinig schaatservaring, die door Naomi en Jochem worden klaargestoomd om mee te doen aan een zogenaamde ‘alternatieve Elfstedentocht’ van Flevonice in Biddinghuizen. Daarnaast zetten ze zich ook in voor het goede doel: stichting NCFS (taaislijmziekte), waar Uytdehaage ambassadeur voor is. De belevenissen van het Zappsport-Schaatsteam zijn vanaf zaterdag 17 december wekelijks te volgen in Zappsport op NPO Zapp. Kijkers kunnen online meetrainen en zelf ook deelnemen aan het schaatsevent, dat op 15 januari plaatsvindt.

“Sporten is voor ieder kind belangrijk”

Lukt het de kinderen -met weinig tot geen schaatservaring- om klaargestoomd te worden voor het schaatsevent? Zappsport vindt het belangrijk om kinderen enthousiast te maken om te gaan sporten. Presentatrice Naomi van As: “Het is een geweldige uitdaging om aan te gaan. Ik wil laten zien dat niets onmogelijk is en natuurlijk zorgen dat het Zappsport-Schaatsteam een prestatie neerzet om trots op te zijn.

Jochem Uytdehaage won onder andere twee Olympisch gouden medailles en is ambassadeur van NCFS, een stichting die zich inzet voor mensen met taaislijmziekte. Sport is voor hen belangrijk: “Sport is voor ieder kind belangrijk. Ik wil graag de kids uit het schaatsteam enthousiast maken voor schaatsen en uiteraard ook de kinderen thuis. We hopen op 15 januari met heel veel kinderen op het ijs te staan. Daarnaast wil ik de kids uit het schaatsteam net iets verder laten schaatsen dan zij zelf denken te kunnen." Het schaatsteam leert niet alleen schaatsen maar gaat ook geld inzamelen voor stichting NCFS. Ze gaan dingen maken en verkopen voor dit goede doel. Daarnaast vragen ze de jeugdige kijkers om zich ook in te zetten voor stichting NCFS.