Hilversum,
15
februari
2019
|
14:39
Europe/Amsterdam

MORTEN met Peter Paul Muller

Een man met charisma, ambitie en vele talenten. Morten Mathijsen lijkt voor zijn vak geboren, op weg naar een stralende toekomst als minister-president. Zijn partij gaat aan kop in de peilingen en hij wordt op de voet gevolgd door vriend en vijand. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden en moet Morten tot het uiterste gaan om het onheil af te wenden. De nieuwe spannende serie MORTEN, met Peter Paul Muller, is vanaf zondag 7 april te zien bij AVROTROS op NPO 3.

De weg naar het minister-presidentschap kent vele obstakels voor Morten Mathijsen, vooral vrouwelijke obstakels. Op politiek vlak moet Morten zowel tegen de berekenende fractieleider, Tilda Adema, van zijn eigen partij opboksen alsook tegen Simone Versteeg, de huidige minister-president. De hulp die hij daarbij krijgt van oud-studiegenoot en inmiddels gelauwerde pr-adviseur, Evelien Bax, brengt hem politiek en privé in een lastig parket. Thuis heeft de ambitieuze politicus niet zijn gedroomde first-lady. Zijn vrouw Esther leidt al jaren aan een bipolaire stoornis. Zijn puberende gothic dochter Philippine is sinds kort een kleine clandestiene handel in pillen en opiaten begonnen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt hij gechanteerd. Een anonieme vrouw beweert een manuscript te hebben over zijn escapades jaren geleden in een Belgische villa, Maison Neuf.

Maar zonder dat Morten het weet, komt het grootste gevaar echter uit totaal onverwachte hoek. Een jonge vrouw uit een Haagse volkswijk wier vader twintig jaar geleden verdronken is in het zwembad van diezelfde Belgische villa, Maison Neuf duikt op. Zij doet zich voor als een bevlogen politicologie studente en infiltreert in de partij van Morten. Zij blijkt veel meer te zijn dan een stagiaire waardoor niet alleen zijn politieke carrière op het spel komt te staan, maar ook zijn gezinsleven. En dan komen ook nog de dreigingen uit de samenleving erg dichtbij. Lukt het Morten zijn ware gezicht te laten zien om zijn reputatie te redden?

Rolverdeling: Morten Mathijsen - Peter Paul Muller, Evelien Bax - Joke Devynck, Kelly de Nooyer/Marijn Flanders - Claire Bender, Esther de Goede - Elisa Beuger, Tilda Adema - Elsie de Brauw, Simone Versteeg - Betty Schuurman, Mo Liman - Nasrdin Dchar.

MORTEN is gebaseerd op de boeken van Anna Levander en is geregisseerd door Jean van de Velde.

Programmagegevens:

MORTEN is vanaf zondag 7 april om 20.55 uur bij AVROTROS op NPO 3