Hilversum,
03
januari
2019
|
15:50
Europe/Amsterdam

Mooiste filmposter 2018: 'Bohemian Rhapsody’

De TV Krant Filmposter Award 2018, de énige publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar, gaat naar: ‘Bohemian Rhapsody’. Er kwamen 9900 stemmen binnen.

‘'Mama mia, mama mia…'’, 2018 kun je wel het jaar van Queen noemen, want ‘Bohemian Rhapsody’ was drie keer winnaar. ‘Bohemian Rhapsody’ stond als nummer bovenaan in alle hitlijsten aller tijden; de gelijknamige bioscoopfilm is de grootste film van 2018, zowel in bezoekers als box office, en als poster wint hij nu ook de TV Krant Filmposter Award.

9900 stemmen
De filmposter met daarop het beeld van de iconische Freddie Mercury vestigde zich al vanaf dag 1 aan de top en liet die plek niet meer gaan. Bijna 10% van alle stemmen ging naar deze poster. Opvallend is dat de nummers 2 tot en met 5 allemaal posters van natuurfilms zijn, waarvan maar liefst drie van Nederlandse bodem zijn.

Top 5
Deze vijf filmposters kregen de meeste stemmen:
1. Bohemian Rhapsody
2. WAD: Overleven op de grens van water en land
3. De Wilde Stad
4. Blue
5. Wild

De volledige uitslag én de namen van alle prijswinnaars vind je op www.tvkrant.nl/filmposter.

De filmposter van het jaar verkiezing is een initiatief van omroepgids TV Krant. Het is de enige publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar. Lezers konden kiezen uit 45 geselecteerde posters.