01
maart
2023
|
19:25
Europe/Amsterdam

Mia Nicolai & Dion Cooper met Burning Daylight naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool

Met Burning Daylight vertegenwoordigen Mia Nicolai & Dion Cooper Nederland op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Het duo omschrijft het lied als ‘een ode aan vallen en opstaan’. 

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben het nummer samen met Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten geschreven. Met het nummer brengen zij een persoonlijke boodschap over: “We hebben allemaal als mens onze unieke problemen en uitdagingen, die vaak universeel zijn; een relatie die uitgaat, een dierbare verliezen, werk wat niet bij ons past, stress, of als we gewoon met onszelf in de knoop zitten. Soms voelt het alsof we op een doodlopend spoor zitten en dagen voorbij gaan zonder betekenis. Maar juist wanneer het oude niet werkt en je met je rug tegen de muur staat, is daar de kans voor groei, voor iets nieuws. Neem afscheid van het oude leven waarin je je niet zo vrij voelt – goodbye old life. 

Burning Daylight ging in première bij Remastered Rotterdam met de nieuwste audiovisuele technologie op groot led scherm in de aanwezigheid van familie, vrienden en pers. Net als de mini-documentaire waarin Mia, Dion, Duncan en Jordan vertellen over het ontstaan van het nummer. De videoclip werd gedraaid in Virtual Production, als eerste in de geschiedenis van het songfestival.

Op dinsdag 9 mei 2023 treden Mia en Dion namens Nederland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als zij zich kwalificeren voor de finale, treden zij op zaterdag 13 mei op in de grote finale. 

Burning Daylight is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms.

Mia Nicolai
Mia startte al op haar derde met viool- en pianolessen en kreeg vanuit huis een creatieve opvoeding mee met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen. Ze nam de single Set Me Free op en boekte met Mutual Needs internationaal succes. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen. De boodschap die ze wil overdragen met haar muziek is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn. En dat begint bij acceptatie.

Dion Cooper
Dion groeide op in een muzikaal gezin en droomde al vroeg van een leven als muzikant. Zijn debuut was in 2020 met de EP Too Young Too Dumb gevolgd door de single Fire die binnen een aantal maanden bijna een miljoen streams haalde. In 2021 trad hij op als support act tijdens de tour van Duncan Laurence. 

Dion laat zich inspireren door een mix van muziekstijlen met als hoofdrol; classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles. Met het mantra ‘Bring the joy' inspireert Dion zijn muziek en leven.