Hilversum,
27
november
2017
|
13:45
Europe/Amsterdam

Meer dan de helft van de werkende mannen wil meer tijd met kinderen doorbrengen

Ruim 54% van de werkende mannen geeft aan dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn kinderen. Zowel mannen die al een papadag* hebben als mannen die dat niet hebben, geven aan er meer voor hun kroost te willen zijn. Dit blijkt uit onderzoek, gehouden in opdracht van AVROTROS, naar aanleiding van de nieuwe dramaserie Papadag.

De voornaamste reden (bij 35%) waarom dit niet het geval is, is de werkgever die dit niet toelaat. Bij 26% is de financiële situatie de oorzaak. Daarnaast heeft 31% van de werkende mannen heel bewust gekozen voor een fulltime baan. Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de vrouwen, 54%, zegt dat hun partner niet minder hoeft te gaan werken en de huidige situatie wel prima te vinden. Daartegenover staat dat 45% van de vrouwen het wel fijn zou vinden als haar partner meer tijd met hun kind(eren) doorbrengt.

Uit dit onderzoek is verder gebleken dat op dit moment 62% van de werkende mannen al een papadag heeft. Vrouwen scoren hierin aanzienlijk hoger met een percentage van 78%.

Papadag
In de nieuwe AVROTROS-serie Papadag, met onder anderen Ruben van der Meer, Hajo Bruins en Imanuelle Grives, proberen zes mannen zo goed en kwaad als ze kunnen het (aankomend) vaderschap te combineren met hun werkend bestaan. Ondanks de grote verschillen tussen de papa’s hebben ze gemeen dat ze moeten dealen met hun kids en hun eigen onvermogen. Gelukkig vinden zij steun bij elkaar en delen zij op hun papadag lief en leed bij de zandbak in het park.

Programmagegevens:

Papadag
Televisie
Vanaf woensdag 29 november
Elke woensdag, om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO3