25
november
2018
|
18:58
Europe/Amsterdam

Max & Anne worden dertiende op het Junior Eurovisie Songfestival

In een zenuwslopende finale van het Junior Eurovisie Songfestival hebben Max & Anne wereldwijd hun nummer ‘Samen’ laten horen. Met hun prachtige optreden wisten zij uiteindelijk de 13e plek te bemachtigen. 

Het duo Max & Anne won in september de nationale finale van het Junior Songfestival. Daarna hadden ze twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op de internationale finale in Minsk, Wit-Rusland. Max & Anne mochten als zesde hun powerballad zingen voor miljoenen mensen in Europa. Op het podium spatte de chemie tussen de twee vrienden er vanaf. Dit is de kijkers thuis ook niet ontgaan en dat leverde hun bij de online stemming een 6e plek op. Van de Europese vakjury’s kregen ze 23 punten en daarmee eindigden ze uiteindelijk op de 13e plaats.

Polen won deze zestiende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'Anyone I Want To Be' wist Roksana heel Europa te overtuigen.

Het muziekfestival, dat in Minsk gehouden werd, had dit jaar een recordaantal deelnemende landen. Een aantal van de 20 landen deed na een tussenpauze weer mee. Kazachstan en Wales maakten hun debuut tijdens deze Europese finale.