Hilversum,
29
september
2018
|
21:00
Europe/Amsterdam

Max & Anne vertegenwoordigen Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival 2018 in Minsk

Na een spectaculaire finale, waarin vier acts de sterren van de hemel zongen, zijn het Max & Anne die zich de winnaar van het Junior Songfestival mogen noemen. Met hun nummer 'Samen' wisten zij de vakjury, kinderjury en kijkers thuis omver te blazen. Max & Anne gaan Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk op 25 november.

Max & Anne zijn super blij dat zij hebben gewonnen: ‘'Dit is niet normaal! We willen jullie allemaal bedanken voor het stemmen. We houden van iedereen!''

De vakjury, bestaande uit Maan, Buddy Vedder en Tommie Christiaan, en kinderjury FOURCE hadden de zware taak om de finale-acts te beoordelen. Alle vier de acts zaten met de puntenverdeling dicht bij elkaar. Door de doorslaggevende stemmen van de kijkers thuis werd duidelijk dat Max & Anne met 34 punten genoeg hadden om de finale te winnen. Anna werd tweede met 32 punten, op de derde plaats eindigde REMIX met 26 punten en Kiya werd uiteindelijk vierde met 25 punten.

Quote jury over de winnaar: ‘’Vanaf het moment dat jullie begonnen met zingen, hadden we alle drie kippenvel. Het is belangrijk dat de boodschap van een nummer overkomt. Dat gebeurde. Dit voelde je, dit kwam binnen. Daarnaast komt een jongen en meisje samen als duo niet vaak voor, dus misschien is dat wel heel succesvol in Minsk.’’

Max & Anne gaan zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival. Deze voorbereiding is elke vrijdag te volgen op de website van NPO Zapp en YouTube. Vanaf 20 oktober wordt er elke zaterdag een update over de Junior Songfestival winnaar in Zapplive uitgezonden. Op NPO Zapp wordt vanaf dinsdag 20 november elke dag het Junior Eurovisie Journaal uitgezonden, waarin de belevenissen van Max & Anne te volgen zijn.

Programmagegevens:

Junior Eurovisie Songfestival, zondag 25 november live om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp