Hilversum,
28
september
2019
|
21:09
Europe/Amsterdam

Matheu vertegenwoordigt Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival 2019 in Polen

Na maanden van voorbereiding hebben de vier acts van het Junior Songfestival vanavond live vanuit theater Hanzehof in Zutphen alles gegeven in een fantastische finale. De finale werd gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder.Het is Matheu die zich de winnaar van het Junior Songfestival 2019 mag noemen. Met zijn nummer 'Dans met jou' wist hij de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen. Matheu gaat Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Gliwice-Silesia, Polen op 24 november.

Matheu is super blij dat hij heeft gewonnen: ‘’Ik kan het niet geloven. Ik heb er geen woorden voor!’’.

De vakjury, bestaande uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley, en kinderjury Anna en Max & Anne, hadden de zware taak om de finale-acts te beoordelen. Door drie keer 12 punten van de vakjury, kinderjury en de kijkers thuis werd duidelijk dat Matheu genoeg punten had om de finale overtuigend te winnen. 6Times werd tweede met 28 punten, op de derde plaats eindigde MOVES met 27 punten en Mannes werd vierde met 26 punten.

Quote jury over de winnaar: “Wat een podiumbeest! Dit is echt een internationale act. Hij speelde met de camera en ging er voor, heel zelfverzekerd. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Hij heeft echt het totale pakketje. Die uithalen heeft hij genaild, dus wij waren erg onder de indruk."

Matheu gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival. Deze voorbereiding is elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube kanaal.Vanaf 26 oktober wordt er elke zaterdag een update over de Junior Songfestival winnaar in Zapplive uitgezonden. Op NPO Zapp wordt vanaf 19 november elke dag een Junior Eurovisie Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Matheu te volgen zijn.

Programmagegevens:

Junior Eurovisie Songfestival, zondag 24 november live om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp