Hilversum,
14
december
2016
|
13:08
Europe/Amsterdam

'Liever te dik in de kist' populairste Nederlandstalige single van 2016

'Liever te dik in de kist' van Stef Ekkel en René Karst is de populairste Nederlandstalige single van 2016. De grote hit is op nummer 1 geëindigd in het jaaroverzicht van de Sterren NL Top 20, de langstlopende Nederlandstalige hitlijst.

Maar liefst 25 weken stond de plaat in de Sterren NL Top 20, waarvan 15 weken op nummer 1. Stef Ekkel en René Karst werden in 'De Jan Paparazzi Show' verrast met de Sterren NL Award door dj Lucas van Leeuwen.

René Karst en Stef Ekkel hebben dit lied gemaakt op de ochtend na een avondje stappen en hadden dit succes nooit verwacht. De twee artiesten waren dan ook ontroerd en erg verrast dat zij de award in ontvangst mochten nemen. Zij beloven meer singles samen op te nemen en hopen dan natuurlijk om net zo'n knaller als deze eruit te halen.


De Sterren NL Top 20 is de officiële actuele hitlijst die iedere week bij Sterren NL te horen én te zien is. In de Sterren NL Top 20 staan de populairste Nederlandstalige hits van dit moment. De lijst is samengesteld aan de hand van officiële verkoop- en downloadcijfers en populariteit gemeten aan social media.

Sterren NL
Sterren NL is het toonaangevende platform van AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Sterren NL heeft als missie om, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, dit belangrijke en populaire onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur uit te lichten, te archiveren en te promoten.