08
december
2020
|
13:05
Europe/Amsterdam

Leonard Evers nieuwe presentator van het AVROTROS Vrijdagconcert

Componist en dirigent Leonard Evers wordt per 1 januari 2021 de nieuwe presentator van het AVROTROS Vrijdagconcert. AVROTROS zendt het concert iedere week live vanuit TivoliVredenburg uit op NPO Radio 4. Evers zal de toelichtingen en interviews verzorgen. In de concertserie staan toegankelijkheid, innovatie en jong talent centraal. In zijn werk als dirigent en componist is Leonard (35) daar altijd al mee bezig en deze presentatieklus is hem dan ook op het lijf geschreven. 

Leonard Evers is componist en dirigent. Hij studeerde trompet aan de Jong Talent opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit in Leiden, maar ontdekte dat zijn hart bij het componeren van muziek ligt. In 2011 studeerde hij af voor Compositie & Arrangeren aan Codarts Conservatorium en sindsdien gaat het hard met zijn carrière. Hij componeerde veel mooie werken, waaronder het operastuk ‘Goud’, gebaseerd op een sprookje van Grimm. De laatste jaren werkte Leonard veel samen met o.a. het Residentie Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Phion-Orkest van Gelderland en Overijssel en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Eindredacteur NPO Radio 4, Anja van Keulen: “Leonard is een presentator die klassieke muziek op een toegankelijke manier weet te brengen. Hij vertelt verhalen en kan de luisteraar meenemen in de mooie wereld van klassiek, dat is ook waar AVROTROS voor staat. Ik verwacht dat door zijn manier van interviewen de luisteraar nieuwe inzichten krijgt de muziek en in de musici spelen.”

Leonard: "Er is niks zo avontuurlijk als het bijwonen van een live-concert. Even weg van de alledaagse wereld duik je in een wereld die wellicht nog het dichtst in de buurt komt van toen je vrij kon spelen en alles nog ontdekt moest worden. Ik zie er ontzettend naar uit dit avontuur te delen met het publiek en hen thuis, op werk of in de auto mee te nemen naar de live-gebeurtenis in de concertzaal.”

Het AVROTROS Vrijdagconcert
In het AVROTROS Vrijdagconcert hoor je wekelijks live de mooiste concerten door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en andere Nederlandse orkesten en ensembles. AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met NPO Radio 4, de Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. De concerten worden live uitgezonden op NPO Radio 4.

Samenvatting

Het AVROTROS Vrijdagconcert, elke vrijdag van  20.00 tot 22.30 uur  op NPO Radio 4.