23
oktober
2018
|
15:53
Europe/Amsterdam

Lauren Verster volgt twee jaar lang stellen en singles voor nieuwe serie Ik wil een kind

Het krijgen van een kind lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dit een proces van jarenlang knokken. Voor de nieuwe serie Ik wil een Kind maakte presentatrice Lauren Verster ruim een jaar geleden kennis met stellen en singels die allemaal het voor hen onmogelijke mogelijk willen maken, namelijk een kind op de wereld zetten. In 2019 zendt AVROTROS de zesdelige serie uit waarin Lauren deze stellen en singles gedurende twee jaar volgt tijdens hun proces een kind te krijgen. Tijdens een speciale kick-off uitzending op donderdag 15 november maken we alvast kennis met deze stellen en singles.

Ik wil een Kind – kick-off
Als het niet op een natuurlijke wijze lukt, dan zijn er andere mogelijkheden om die kinderwens toch te vervullen. Maar dat zijn vaak manieren die in Nederland niet bij wet geregeld zijn of het zijn juist de wetten en regels die dat proces vertragen.

In deze kick-off is onder meer te zien hoe Lauren Rosalyn en Jeroen ontmoet, zij zoeken een draagmoeder. Rosalyn is namelijk geboren zonder baarmoeder. Het lesbische stel Baukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders. Met vier man sterk willen zij in deeltijd een kind grootbrengen. Remco en Quincy zoeken naar een draagmoeder. Remco heeft al drie kinderen uit zijn heteroperiode. De kinderwens van Quincy is zo groot dat hij als volkszanger dit aan de wereld wil laten horen met een lied. Arenda is een 28-jarige vrouw die wel moeder wil worden, maar niet de dagelijkse zorg wil. Deze laat ze liever over aan een homostel.

Gedurende twee jaar volgt Lauren deze mensen in tijden van hoop, wanhoop, geluk en verdriet. Soms van heel dichtbij en soms met bewuste afstand.

Programmagegevens

Ik wil een Kind, donderdag 15 november om 22.25 uur bij AVROTROS op NPO 1