Hilversum,
29
oktober
2018
|
15:15
Europe/Amsterdam

Lauren Verster op zoek naar alles wat een mens gelukkig maakt

Nederland staat al jaren in de top tien van landen met de gelukkigste inwoners. Maar hoe komt het dat we hier zo blij door het leven stappen? In een nieuw seizoen van Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op zoek naar het antwoord. Ze ontmoet vrolijke Nederlanders die lekker naakt naar het museum gaan, de heetste chilipeper ter wereld eten, of 6 minuten hun adem inhouden en daar heel gelukkig van worden. Want: alles kan een mens gelukkig maken.

In de eerste aflevering van dinsdag 30 oktober bijzondere verhalen van mensen die geluk vonden in het bovennatuurlijke. Zoals de drieëndertig jarige indiaan Inti Wasi. Vroeger was hij gabber, nu is hij fulltime indiaan en leidt hij cacao- en ayahuasca ceremonies. Lauren doet mee aan een cacaoceremonie en ontdekt waarom Inti zo gelukkig wordt van zijn leven als indiaan in Gelderland.

Wie bij de Molukse tatoeëerder Joe Patty Sabandar komt moet vertrouwen hebben. Zijn klanten kiezen hun tatoeage niet zelf uit. Zelfs hij kiest die niet. Dat doen zijn voorvaderen. Nadat hij tot hen heeft gebeden, geven zij hem door welke tatoeage hij moet zetten.

Ook de 25-jarige Astrid is een blije Nederlander die geluk vond in het bovennatuurlijke. Elke nacht ontmoet ze aliens. Van hen leert ze meer dan van wie dan ook. Zelfs als ze haar onzedelijk betasten, weet ze daar positief lering uit te trekken.

Programmagegevens:

Lauren!, vanaf dinsdag 30 oktober om 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 3