Hilversum,
09
december
2015
|
11:53
Europe/Amsterdam

Lauren Verster laat ons kennismaken met onbekenden werelden in nieuwe afleveringen van Lauren!

In Lauren! duikt Lauren Verster in bijzondere en voor haar onbekende werelden. De presentatrice staat erom bekend niet vies te zijn van een uitdaging. Met open vizier en zonder vooroordelen stapt zij werelden binnen die voor de meesten mensen gesloten blijven. Op zoek naar wat mensen drijft en hoever zij gaan.

Nederlanders helpen vluchtelingen op Lesbos
Woensdag 16 december | 21.58 uur | NPO 3
We kennen inmiddels allemaal de schrijnende beelden van de vluchtelingen die aankomen op het strand van de Griekse eilanden. We staat er even bij stil en gaan vervolgens weer verder met onze eigen bezigheden. Maar er zijn ook mensen die hun vrije tijd opofferen om de vluchtelingen daadwerkelijk te helpen. Lauren gaat mee met een groep Nederlandse vrijwilligers naar Lesbos. Wat motiveert ze en in welke chaos komen zij terecht?

Ayahuasca op Ibiza
Maandag 28 december | 21.56 uur | NPO 3
Ibiza is niet alleen een party eiland maar ook een mystieke plek, bij uitstek geschikt voor spirituele experimenten. Nieuwste trend daarin is een geestelijke en lichamelijke reiniging met behulp van de harddrug Ayahuasca. In een nacht lang trippen komen de gebruikers hun demonen tegen. Lauren volgt dit ritueel en de deelnemers tijdens hun zoektocht naar zichzelf.

Vuurwerk!
Woensdag 30 december | 21.25 uur | NPO 3
Aan de vooravond van de jaarwisseling duikt Lauren in een speciale, extra lange aflevering onder in de wereld van de vuurwerkfreaks. Ze gaat op zoek naar de vraag wat al die voornamelijk mannelijke liefhebbers bezielt om jaarlijks voor gigantische bedragen de lucht in te schieten. Welke oerdrift komt er los? Wat zijn de trends? Wat zijn de gevaren? En, hoe verleidelijk is het om de liefhebberij illegaal te beleven?

Aansluitend is Lauren! vanaf maandag 4 januari wekelijks te zien met spraakmakende nieuwe afleveringen om 21.55 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Programmagegevens:

Lauren! 
maandag 28 december  
NPO 3 - 21.56 uur