Hilversum,
04
december
2015
|
10:15
Europe/Amsterdam

Kunstuur special over lichtkunst in donkere dagen voor Kerst

2015 was het internationale jaar van het licht. Reden voor het AVROTROS-programma Kunstuur om aanstaande zondag een speciale uitzending te wijden aan lichtkunst. En waar kan dat beter dan in het decor van het Amsterdam Light Festival?

Kunstuur-presentator Lucas De Man trotseert voor deze uitzending ‘code oranje’ om op een bootje in de Amsterdamse grachten de lichtkunstwerken van dichtbij te bekijken. De internationaal beroemde lichtkunstenaars Titia Ex en Giny Vos schuiven bij hem aan om de vraag te beantwoorden wat lichtkunst nou precies is. Beiden wonnen met hun individuele werk vele prijzen en hun monumentale lichtinstallaties sieren openbare ruimtes en gebouwen.

Daarnaast uitgebreid aandacht voor drie Nederlandse kunstenaars die speciaal voor dit festival een nieuw lichtkunstwerk hebben ontworpen. Het werk van Ralf Westerhof bestaat uit kleurige lijnen van licht met een lengte van maar liefst 160 meter. Kunstenaarsduo Vendel & de Wolf ontwierp ‘A Tale of Two Cities’; twee steden van plexiglas, verlicht door duizenden led lampjes.

Programmagegevens:

Kunstuur
zondag 6 december
NPO 2 - 17.40 uur