Hilversum,
25
september
2015
|
11:21
Europe/Amsterdam

Kunstuur special over legendarische Keith Haring

Aanstaande zondag zendt het AVROTROS-programma Kunstuur een special uit over de wereldberoemde Keith Haring. Dit najaar is een groot overzicht van zijn werk te zien in de expositie ‘The Political Line’ in de Kunsthal Rotterdam, de stad waar hij 33 jaar geleden zijn eerste grote solo-expositie buiten Amerika had. Presentator Lucas De Man ontmoet verschillende kunstenaars die nauw verwant zijn aan deze grote meester en hem ook persoonlijk gekend hebben. 

Keith Haring, wie kent hem niet? Zijn vrolijke graffiti-achtige tekeningen waren te zien op straat, op schuttingen en in metrostations, voor iedereen toegankelijk. Maar achter zijn schijnbaar eenvoudige poppetjes ging een wereld schuil van politiek geladen werk, dat vaak een aanklacht was tegen de oneerlijke maatschappelijke verhoudingen. Keith was kunstenaar en activist tegelijk. 

Lucas De Man spreekt o.a. met kunstenaar Jan Rothuizen, street artist Hugo Kaagman en graffiti writer Mick la Rock. Rothuizen vertelt over zijn toevallige ontmoeting met de kunstenaar, die later zelfs resulteerde in een baan als assistent. Kaagman herkent zich in het social engagement van Keith en Mick la Rock beschrijft hoe Harings werk haar inspireerde. Tot slot spreekt Lucas met Julia Gruen, directeur van de Keith Haring Foundation, over het belang van Keith's nalatenschap.

Programmagegevens:

Televisie
Kunstuur
Zondag 27 september
NPO 2 - 17.40 uur