23
juni
2023
|
15:21
Europe/Amsterdam

Krashna Musika (Delft) wint verkiezing Leukste Studentenorkest van Nederland

Krashna Musika uit Delft heeft de verkiezing Het Leukste Studentenorkest van Nederland gewonnen, een initiatief van het AVROTROS-programma De Klassieken op NPO Klassiek. Zij winnen de eretitel én een concert op festival Wonderfeel op 22 juli. De bekendmaking vond live in de uitzending bij presentator Ab Nieuwdorp plaats. Twaalf studentenorkesten konden sinds 1 juni met online video’s en pitches in de radio-uitzending het hele land ervan overtuigen dat zij écht het allerleukste studentenorkest van Nederland waren. 

Nederland is rijk aan muzikaal talent. Deze verkiezing is één van de manieren om jong talent bij AVROTROS een podium te bieden. Presentator Ab Nieuwdorp heeft bovendien zelf jarenlang in studentenorkesten gespeeld en weet als geen ander hoe leerzaam én leuk dat is.

De deelnemende orkesten haalden alles uit de kast om Nederland te overtuigen dat zij echt het aller-allerleukste orkest zijn: anekdotes over hun meest memorabele concerten en legendarische borrels, beelden uit de kroeg en van concertreizen en persoonlijke video's waarin ze toelichtten waarom zíj de eretitel van 'Leukste Studentenorkest van Nederland' verdienen. Het publiek stemde vervolgens massaal op de genomineerde orkesten. 

Drie orkesten streden uiteindelijk om de eretitel in de finaleronde die op 16 juni van start ging: Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi, Studenten Muziekgezelschap Sempre Crescendo uit Leiden en Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika. Vandaag mochten deze drie orkesten nog één keer pitchen tijdens een live-uitzending van De Klassieken in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Om 11.30 uur sloten de stembussen en werd de winnaar bekendgemaakt: Krashna Musika uit Delft. 

Sanne Peters van Krashna Musika: "Dit is echt fantastisch!! Het bord met de eretitel gaan we naar alle komende repetities meenemen! We kijken er bovendien heel erg naar uit om op Wonderfeel te staan."

Meer informatie over de verkiezing vind je hier.

Samenvatting

De Klassieken is iedere werkdag  tussen 09.00 uur en 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Klassiek te horen