02
april
2021
|
09:05
Europe/Amsterdam

‘Kleine jongen’ van André Hazes op #1 in de Nationale Top 250 van NPO Sterren NL

Net als vorig jaar voert André Hazes (sr.) de Nationale Top 250 van NPO Sterren NL aan. ‘Kleine Jongen’ staat op nummer 1 in de lijst met de beste muziek aller tijden van eigen bodem, gekozen door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL.

Dat André Hazes nog steeds in vele woonkamers gedraaid wordt, blijkt wel uit de Nationale Top 250 van 2021. Ook dit jaar staat hij, net als in de afgelopen negen edities, op nummer 1. Verderop in de lijst vinden we onder andere ook ‘Bloed, zweet & tranen’ (#22) en ‘Zij gelooft in mij’ (#60) terug. In totaal staat André Hazes met negen nummers in de Nationale Top 250 van 2021.

De tweede plaats is voor Jannes met ‘Adio amore adio’ en op 3 staat Koos Alberts met ‘Zijn het je ogen’. De editie van 2021 kent ook veel nieuwkomers. Snelle komt dit jaar twee keer nieuw binnen in de Nationale Top 250. Zo vinden we hem met Suzan & Freek terug met ‘De overkant’ (#19) en met ‘17 miljoen mensen’ (#171), samen met Davina Michelle. Ook Emma Heesters komt twee keer nieuw binnen in de lijst: ‘Pa olvidarte’ (#76) met Rolf Sanchez uit Beste Zangers en ‘Loop niet weg’ (#143) met Tino Martin en Kris Kross Amsterdam. Beste Zangers is goed vertegenwoordigd, want ook Miss Montreal komt binnen met ‘Door de wind’ (#231). Andere nieuwkomers zijn: ‘Ik wil slapen’ (#124) van Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria, ‘Van mij alleen’ (#45) van Jeffrey Heesen & Brace, “De echte vent’ (#238) van Racoon en ‘De toreador’ (#30) van Opgeblazen & Wilbert Pigmans. Bekijk de complete lijst op www.nposterren.nl.

NPO Sterren NL, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, heeft als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk de Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten. Nederland heeft een zeer rijke muziekhistorie. Al een halve eeuw heeft AVROTROS Nederlandse muziek in het populaire en volkse genre hoog in het vaandel staan. Die 50 jaar heeft een enorme schat aan beeld en geluid opgeleverd.

Samenvatting

De Nationale Top 250 is eerste en tweede paasdag (4 en 5 april 2021) te horen op Sterren NL Radio. DJ’s Corné Klijn, Perry Kramps en Jan Paparazzi leiden je door de lijst met de beste muziek van eigen bodem. Daarnaast zendt AVROTROS op zaterdag 3 april een compilatie uit om 13.10 uur op NPO 1