Hilversum,
30
juni
2015
|
15:27
Europe/Amsterdam

Kinderprinsengrachtconcert met Nick en Simon, Edsilia Rombley en Julia Zahra

Op zaterdag 22 augustus is het weer zover: het Kinderprinsengrachtconcert. De mooiste gracht van Amsterdam wordt voor één dag een swingend podium waar jong talent te horen is. Drie muzikale toptalenten treden op met Edsilia Rombley, Julia Zahra (winnares The Voice of Holland in 2013) en Nick & Simon. Het Kinderprinsengrachtconcert wordt gepresenteerd door Yes-R. AVROTROS zendt het Kinderprinsengrachtconcert live uit om 17.15 uur bij Zapp op NPO 3. 

Onder leiding van Edwin Schimscheimer worden de toptalenten begeleid door een spetterend ensemble met musici van het JeugdOrkest Nederland.

Violiste Anna Schultsz (11 jaar, geboren in Zwitserland) speelt met Julia Zahra de prachtige ballad ‘Make you feel my love’ van Adele. “Dat ik op deze bijzondere plek in Amsterdam mag spelen is een grote eer voor mij! En dat ik met Julia mag musiceren vind ik heel erg spannend! Die kan echt goed zingen!”, aldus Anna.

Benjamin Farber (12 jaar) uit Amstelveen begeleidt op zijn altsaxofoon Edsilia Rombley als zij de wereldhit ‘Happy’ van Pharrell Williams gaat zingen. Benjamin: “Het lijkt mij heel leuk om op de Prinsengracht voor een heel groot publiek op te treden!” 

En Radu Ratering (11 jaar) uit Nieuwegein speelt piano samen met Nick & Simon, die hun nieuwe single presenteren. “Ik vind het erg cool dat ik met Nick en Simon op mag treden! Er zijn veel kinderen die er van dromen om met een popster op te treden. Ik vind ze heel erg aardig, grappig en ze kunnen goed zingen”, aldus Radu.

Kinderprinsengrachtconcert & Prinsengrachtconcert
Het Kinderprinsengrachtconcert is de jeugdversie van het Prinsengrachtconcert dat op zaterdagavond wordt gehouden. Dan treedt de Franse pianist Alexandre Tharaud op met vier muzikale vrienden. AVROTROS zendt beide concerten live uit op zaterdag 22 augustus: het Kinderprinsengrachtconcert is om 17.15 uur op NPO 3 en het Prinsengrachtconcert is om 21.20 uur op NPO 2.

Men kan het Kinderprinsengrachtconcert gratis bijwonen.

Programmagegevens:

Televisie
Kinderprinsengrachtconcert
Zaterdag 22 augustus 
NPO 3 - 17.15 uur