Hilversum,
05
april
2017
|
09:37
Europe/Amsterdam

Kasper en de Kerstengelen wint International Emmy Kids Award!

De AVROTROS-jeugdserie Kasper en de Kerstengelen heeft gisteravond een Emmy Kids Award gewonnen. Kasper en de Kerstengelen won in de categorie beste jeugdserie. In totaal waren er 28 kinderprogramma's uit dertien verschillende landen genomineerd in zeven categorieën. Nederland is een van de vier landen die een prijs kregen. De prijs werd uitgereikt in het Franse Cannes. Producenten Alain de Levita, Kaja Wolffers en regisseur Aniëlle Webster namen de prijs in ontvangst. Kasper en de Kerstengelen was in het najaar van 2015 te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Mylene Verdurmen, eindredacteur Drama bij AVROTROS, is supertrots. ‘’Een Emmy win je niet bepaald elke dag. We zijn ontzettend trots op het hele Kerstengelen-team’’.

Over Kasper en de Kerstengelen
Kasper en de Kerstengelen gaat over Kasper (Sem Hulsmann) die astronaut wil worden om verre ruimtereizen te maken. Voordat het zo ver is moet hij nog veel oefenen en natuurlijk ook wat ouder worden, want hij is pas elf jaar!

Wat hem nu vooral dwars zit, is dat hij moest verhuizen van de stad naar een molen op het platteland. Dat vonden zijn ouders (Cohen en Jaspers) een goed idee omdat zus Loes (Loïs Beekhuizen) blind is. Kaspers moeder start in het dorpje een biologische winkel en zijn vader knapt de molen op.

Terwijl de rest van de familie met groot enthousiasme aan hun nieuwe levens begint, vindt Kasper het allemaal maar stom. Het wordt voor hem een stuk leuker als hij twee vreemde types ontmoet: Ava (Demian Henkes) en Zazu (Noah de Nooij). Al snel blijkt dat het niet zomaar vreemde snuiters zijn; het zijn engelen! De twee zijn de weg kwijtgeraakt en ter aarde gestort. Ondanks hun magische krachten hebben ze hulp nodig om terug te kunnen naar huis. Kasper wil maar wat graag helpen!

Kasper en de Kerstengelen is geproduceerd door NL Film.