Hilversum,
29
augustus
2019
|
11:52
Europe/Amsterdam

Kandidaten jubileumseizoen Maestro bekend

Rapper Lange Frans, cabaretier Stefano Keizers, actrice Monic Hendrickx, presentatrice Natasja Froger, cabaretier Jörgen Raymann, actrice en presentatrice Tatum Dagelet, singer-songwriter Lucas Hamming en presentatrice Ria Bremer strijden om de gouden baton in het vijfde seizoen van Maestro. 

Jubileumjaar
De kandidaten gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd onder begeleiding van dirigenten en musici te ontwikkelen tot dirigent van het Maestro orkest, Orkest van het Oosten. Het is alweer het vijfde seizoen van het programma en dus de jubileumeditie. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering.

De jury bepaalt
De kandidaten worden wekelijks beoordeeld door de jury bestaande uit: dirigent Vincent de Kort, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. De cijfers die de jury geeft zijn bepalend voor wie er doorgaat naar de volgende uitzending. Én voor wie uiteindelijk in de grote finale staat, die live wordt uitgezonden vanuit de Philharmonie in Haarlem en waarin de overgebleven kandidaten traditiegetrouw de symfonie der symfonieën dirigeren: Beethovens 'Vijfde’.