29
augustus
2019
|
11:07
Europe/Amsterdam

Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley in vakjury van live finale Junior Songfestival

Op zaterdag 28 september 2019 is de live finale van het Junior Songfestival. In deze spannende show wordt bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen. Vier acts worden beoordeeld door de kijkers thuis, een professionele kinderjury en een vakjury, die dit jaar bestaat uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley. De finalisten hebben maandenlang gerepeteerd om met hun eigen nummer een fantastische show neer te zetten. De presentatie ligt in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.

Max en Anne, de winnende act van vorig jaar, hebben ook een rol in de live finale. Samen met Anna, die vorig jaar tweede werd, zullen zij als kinderjury de vier finale-acts beoordelen. Ook dit jaar kunnen de kijkers thuis online hun stem uitbrengen op hun favoriet.

De finalisten van het Junior Songfestival 2019 zijn in juni al bekendgemaakt via YouTube. De groep MOVES bestaat uit Max (13), Luuk (12), Miencke (12) en Tess (14). Ook dit jaar is er weer een meidengroep. De meiden Gioia (12), Roxy (14), Idaila (14), Amy (13), Noa (14) en Yosina (12) heten samen 6Times. Mannes (13) en Matheu (13) zijn de individuele acts van dit jaar. Op 28 september wordt bekend wie van deze vier acts Nederland mag vertegenwoordigen in Gliwice-Silesia, Polen.

De voorbereidingen van de finalisten voor de finale zijn te volgen via het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival.

Samenvatting

Junior Songfestival Nationale Finale 2019, zaterdag 28 september om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp