Hilversum,
31
augustus
2015
|
15:22
Europe/Amsterdam

‘Jumbo’-zaak en vrouw in koffer Maas in Opsporing Verzocht

Hij wil bitcoins, woont waarschijnlijk in of rond Groningen en is uiterst handig met internet. Vorige maand maakte de politie in een persconferentie meer bekend over de dader die mogelijk achter de bedreigingen zit van supermarktketen Jumbo. Sinds mei zijn bij 3 filialen in de stad Groningen incidenten geweest en in juli werd ook bij een Jumbo in Zwolle een dreigbrief bezorgd, waarin bitcoins werden geëist. Honderden mensen hebben inmiddels meegedacht met de politie naar aanleiding van het dossier dat op politie.nl werd geplaatst. Morgenavond in Opsporing Verzocht de meest recente aanknopingspunten.

Vrijdag werd in een koffer in de Maas bij Maastricht het lichaam van een onbekende vrouw gevonden. Dit weekend werd een foto van het slachtoffer verspreid. Live vanuit de meldkamer van de politie in Maastricht het laatste nieuws over dat onderzoek.

Verder aandacht voor de dood van Tom de Munter in Assen. Hij stierf een paar dagen nadat hij in ‘de nacht van de TT’ op de Groningerstraat een klap in zijn gezicht had gekregen en daarbij ten val kwam. In Opsporing Verzocht beelden van Tom die nacht, bewakingsbeelden van een mogelijk betrokkene en een interview met Tom’s ouders.

Tot slot beelden van Sandra García Geraldino wanneer ze op 31 juli aankomt op Schiphol. Waarschijnlijk werd de vrouw diezelfde dag nog door haar ex-partner om het leven gebracht. Het lichaam van de 45-jarige Sandra werd zondag 16 augustus in Utrecht teruggevonden. De politie wil nog graag spreken met getuigen

Programmagegevens:

Opsporing Verzocht
dinsdag 1 september
NPO 1 - 20.30