Hilversum,
28
juli
2015
|
11:20
Europe/Amsterdam

Jubileumaflevering Nieuwsshow met Mieke van der Weij en Peter de Bie

Aanstaande zaterdag presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie de 1750ste uitzending van de Nieuwsshow bij AVROTROS op NPO Radio 1. De teller startte 34 jaar geleden in 1981 met de voorloper van de Nieuwsshow. Honderden zaterdagen en miljoenen luisteraars later is de Nieuwsshow met 1750 uitzendingen één van Neerlands langstlopende radioprogramma’s. Bovendien is de Nieuwsshow het best beluisterde radioprogramma op NPO radio 1.

Tijdens de feestelijke uitzending blikken Mieke en Peter terug met een van de vaste Nieuwsshow-gasten: Amerika-deskundige Willem Post, die al 25 jaar te gast is bij de Nieuwsshow. Daarnaast is er een bijzondere boekenrubriek met vaste recensenten Onno Blom en Ingrid Hoogervorst. Verder is er aandacht voor ‘De Grote Van Gogh Atlas’, de comeback van wind in de scheepvaart, Harry Piekema over zijn leven na Albert Heijn en bijdrages van de luisteraars. Ook is er livemuziek, taart en natuurlijk champagne.

Mieke en Peter
Bij elkaar presenteren Peter en Mieke al 40 jaar de Nieuwsshow. Peter de Bie begon 21 jaar geleden, als opvolger van Willem Bosboom, in maart 1994 bij het programma. Na diverse combinaties schoof Mieke van der Weij 19 jaar geleden in oktober 1996 aan, om nooit meer weg te gaan. Sindsdien brengen ze al bijna 20 jaar (bijna) elke zaterdagochtend samen door.

Programmagegevens:

Radio
Jubileumaflevering Nieuwsshow
Zaterdag 1 augustus van 8.30 tot 11.00 uur
NPO Radio 1