Hilversum,
17
december
2015
|
14:47
Europe/Amsterdam

Jojanneke van den Berge presenteert Nieuwstrend voor EenVandaag

Jojanneke van den Berge is vanaf begin 2016 het gezicht van Nieuwstrend, een nieuw vast onderdeel van actualiteitenprogramma EenVandaag. Jojanneke bespreekt hierin elke dag de belangrijkste nationale- of internationale nieuwsontwikkeling die de social media domineert. Hoe is een actueel nieuwsverhaal tot stand gekomen? En hoe berichten andere media erover? Op social media wordt heel veel informatie gedeeld, maar wat zijn de meest relevante feiten?

Jojanneke kijkt ernaar uit om voor EenVandaag aan de slag te gaan: "EenVandaag is een prachtig journalistiek platform en Nieuwstrend een dynamische aanvulling daarop. Ik kijk ernaar uit hier deel van uit te maken en elke dag vorm te geven aan deze hedendaagse bron van actualiteit".

Jan Kriek, hoofdredacteur van EenVandaag: “Wij zijn heel blij met Jojanneke een aansprekend gezicht aan ons team toe te voegen. Zij heeft bij Powned en ook door haar documentaire over de prostitutie laten zien dat ze een verslaggever met lef is. We vinden het verfrissend dat Jojanneke vanaf januari elke werkdag in EenVandaag de meeste relevante discussie op social media in onze studio zal presenteren”.

Jojanneke van den Berge werkte eerder als journaliste en presentatrice voor Powned en RTL Nederland. Begin dit jaar maakte ze de vierdelige documentaire Jojanneke in de Prostitutie voor de EO.

Fotocredits: William Rutten

Programmagegevens:

EenVandaag
maandag t/m zaterdag 
NPO 1 - 18.15 uur