23
november
2022
|
10:41
Europe/Amsterdam

Jeugdliefde blijkt crimineel in Dossier Opgelicht: een spoor van vernieling

Eerste crime doc van Opgelicht?!

In Dossier Opgelicht?!: Een spoor van vernieling volgen we het bizarre verhaal van oplichter Dennis. Hij liet zijn vrouw en kind berooid achter en maakte tientallen slachtoffers. Tijdens de speurtocht naar de spoorloze Noord-Hollander, krijgt het dossier een dramatische wending. Want ook Europol is op zoek naar hem, omdat hij lid zou zijn van een criminele bende van drugshandelaren. Dossier Opgelicht?! is vanaf donderdag 1 december te zien via NPO Start. 

Stukje bij beetje komt Janet erachter dat haar jeugdliefde Dennis een oplichter is. De spanning in het gezin begint klein en onschuldig, met wat onduidelijke betalingen en een tankpas die van haar naam, op zijn naam wordt gezet. Met als pijnlijk dieptepunt dat hij de laatste 10 euro die nog op de spaarrekening van hun zoontje staat, naar zichzelf overmaakt. Al snel stapelen de problemen zich verder op. De betaalachterstand op de hypotheek is zo groot dat het gezin op stel en sprong moet verhuizen naar een vervallen krot op een industrieterrein. Janet wordt ineens geconfronteerd met deurwaarders die grote bedragen van haar eisen, want Dennis blijkt enkele bedrijven op haar naam gezet te hebben. Hij koopt huizen, huurt auto’s en een bedrijfspand, maar betaalt slechts een deel. Ook heeft hij een incassobedrijf maar soms houdt hij het geld dat hij int in eigen zak. Janet belandt in een nachtmerrie en vlucht met haar zoontje, omdat Dennis steeds gevaarlijker wordt. De omvang van de schade die hij aanricht is nog groter dan gedacht en lijkt in de tonnen te lopen. 

Hoe kon hij jarenlang zijn gang gaan en keer op keer weer nieuwe bedrijven starten en de zaak bedonderen? Hoe moet het verder met Janet en haar zoontje nu ze zo in de problemen zitten? En waar is Dennis en wat wil Europol van hem?

Dossier Opgelicht?!: een spoor van vernieling is een documentaire, gemaakt door de redactie van AVROTROS Opgelicht?!. Doel is het helpen van slachtoffers van oplichting en het voorkomen van oplichting, door oplichters op te sporen en aan de tand te voelen via opgelicht.nl en de Opgelicht?!-app.

Samenvatting

Dossier Opgelicht?!: een spoor van vernieling is vanaf donderdag 1 december te zien via NPO Start