Hilversum,
12
april
2016
|
14:16
Europe/Amsterdam

Jan Mom eindredacteur NPO Radio 1 voor AVROTROS

AVROTROS heeft Jan Mom aangesteld als eindredacteur NPO Radio 1. Hij is daarmee verantwoordelijk voor alle AVROTROS-programma’s op NPO Radio 1. Dat zijn de nieuws- en actualiteitenprogramma’s Radio EenVandaag, Kamerbreed, De Dagwacht en Nieuwsshow. Met deze keuze geeft AVROTROS invulling aan haar ambitie om een nog sterkere rol te spelen op de nieuws- en actualiteitenzender van Nederland.

Jan Mom: “We zijn zes dagen per week te horen op NPO Radio 1 en laten daar ook echt ons eigen geluid horen. Wij brengen het nieuws toegankelijk en helpen mensen om het nieuws te begrijpen en te duiden. In een tijd dat er soms geen plek lijkt te zijn voor nuance, is het mijn ambitie om de luisteraars steeds nieuwe inzichten te geven in de dagelijkse informatiestroom.”

Hoofd Radio Niels Wensing: “Ik ben heel blij dat Jan Mom bereid is om zijn uitgebreide en langjarige journalistieke ervaring in te zetten als onze eindredacteur NPO Radio 1. Jan gaat ons helpen om de programma’s die we met veel plezier en inzet maken nog beter te maken. Ik zie dan ook uit naar onze samenwerking.”

Over Jan Mom
Jan Mom studeert aan de School voor Journalistiek en start in 1976 als verslaggever voor regionale kranten. Hij komt via STAD Radio Amsterdam in 1988 bij de VARA terecht als verslaggever/presentator van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op NPO Radio 1 en 2. In 1997 vervolgt hij zijn loopbaan als eindredacteur bij RTL Nieuws en in 2002 als adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws. De afgelopen jaren vervult Jan Mom voor AVROTROS de rol van anchor van diverse actualiteiten- en cultuurprogramma’s. Momenteel is hij onder andere te horen als presentator van Opium.