22
augustus
2023
|
11:30
Europe/Amsterdam

Jacqueline Govaert en Jaap Reesema nieuwe leden Nederlandse Selectiecommissie Eurovisie Songfestival

Met de toevoeging van Jacqueline Govaert en Jaap Reesema is de Songfestival Selectiecommissie compleet. Samen met voorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen, Carolien Borgers, Hila Noorzai, Cornald Maas en Sander Lantinga maken zij een keuze uit de inzendingen voor de song en artiest die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden. 

Zangers en songwriters Jacqueline Govaert en Jaap Reesema brengen een schat aan waardevolle kennis en ervaring mee. Ze staan allebei in contact met een scala aan Nederlandse artiesten en producers waardoor de muziekindustrie breed vertegenwoordigd is. Beide artiesten hebben grote hits gescoord als uitvoerenden, veel nummers geschreven en geproduceerd voor andere artiesten én zijn goed op de hoogte van wat er speelt op de internationale muziekmarkt.

Twan van de Nieuwenhuijzen: “Door onze gesprekken weet ik dat Jacqueline en Jaap het Eurovisie Songfestival altijd met veel plezier volgen en zeer gemotiveerd zijn om die ene ijzersterke song te herkennen, die heel Europa, en de rest van de wereld, kan veroveren. Vele onbekende en bekende artiesten hebben zich al gemeld. Nu de selectiecommissie compleet is, kijk ik nog meer uit naar de uiteindelijke keuze die we met elkaar gaan maken.”

Jacqueline Govaert: "Het voor het eerst horen van een goed liedje dat goed gezongen wordt heeft iets magisch. Ik kijk er erg naar uit om, samen met de andere commissieleden, naar de inzendingen te luisteren en daar de perfecte song tussen te vinden!"

Jaap Reesema: “De kans om mee te werken aan het creëren van groot, internationaal succes voor een Nederlands product vind ik echt heel tof. Kijk naar de winnende song ‘Arcade’ van Duncan Laurence. Die heeft inmiddels meer dan 1 miljard Spotify-streams, ongekend! Dat kan het Eurovisie Songfestival doen voor een song en voor een artiest. Ik ben ervan overtuigd dat we in Nederland genoeg talentvolle, creatieve mensen hebben om de winst nog een keer te pakken en ga mij voor 100% inzetten om dat voor elkaar te krijgen!” 

Artiesten, componisten, tekstschrijvers, producers en platenlabels kunnen nog inschrijven tot zaterdag 30 september. Het streven is om uiterlijk medio december de definitieve keuze te maken. Meer informatie is te vinden op avrotros.nl/songfestival.